Fullt ös på Rödjorna när Skara vill ha rent hus inför nya året.

Ring ut det gamla, ring in det nya! Återvinningscentralen går på högtryck inför det nya året.

 

Idag var det full fart och högt tempo på återvinningsstationen i Skara, där invånare passade på att göra rent hus och skapa ordning inför det nya året. Stämningen var hög och glädjen påtaglig när människor gjorde årets sista återvinningsinsats.

Många besökare hade julstädning i åtanke när de lastade sina bilar med diverse saker som inte längre hade en plats i det nya året. Gamla möbler, kartonger och annat överflöd som hade samlat sig över året fann sin väg till återvinningen.

Julgranar åker ut: Särskilt synligt var utsläppet av julgranar, som nu fick en sista färd till återvinningsstationen. En aktivitet där Skarabor bidrog till att hålla staden ren och samtidigt ge granarna en chans till ett nytt kapitel som kompost eller värmekälla.

Återvinning är årets melodi: Mottot på återvinningsstationen var tydligt: ”Återvinning är årets melodi!”

Nytt År, Ren start

Tidigare har det ibland kommit klagomål på att folk dumpat skräp utanför grinden till Rödjorna när centralen varit stängd. Man har också ibland lyft att det varit svårt att veta hur man ska sortera. AÅS har kontinuerligt jobbat med att ta hänsyn till alla inkomna synpunkter, och idag var det god ordning trots högt tryck.

Gott och rent nytt år!

Verifierad av MonsterInsights