Så blir invigningen av Vilan!

Storslagen invigning av Vilan beslutas av Kommunstyrelsen

Den 21 september kommer Skaras nyaste stolthet, den stora ut- och ombyggnaden av Vilan med multihall, konferens mm att invigas med en stor festlighet. Kommunstyrelsen har nu fastställt budgeten för invigningen, och det blir ett evenemang att minnas. Efter att ha övervägt tre förslag med olika prislappar, 500 000 kronor, 300 000 kronor och 100 000 kronor, beslutade kommunstyrelsen att sätta en budgetram på 350 000 kronor.

Den specificerade budgeten på 300 000 kronor omfattade följande poster:

– Eventprojektledare: 50 000 kr
– Konferencier: 10 000 kr
– Kulturkväll den 20 september: 20 000 kr
– Föreningsaktiviteter: 20 000 kr
– Marknadsföring: 30 000 kr
– Artister, scen, ljud m.m.: 110 000 kr
– Kaffe och tårta för 1 500 personer: 20 000 kr
– Övriga utgifter: 40 000 kr

Med ytterligare 50 000 kronor i budgeten blir det möjligt att tex satsa på ett större artistframträdande. Oppositionsrådet Ylva Pettersson uttrycker sin entusiasm för detta tillägg: ”Vilan är en alldeles unik satsning för en kommun i vår storlek och vi kan nu erbjuda möjligheter till idrott och kulturevenemang på ett sätt som är unikt för hela Skaraborg och som även är intressant för hela Västra Götalandsregionen. Vi vill att invigningen ska vara ett tillfälle för alla i hela området att komma och titta på Vilan och se vilka fantastiska möjligheter som finns här nu.”

Planerna på Vilan tog form redan 2018, och under ledning av den nya kommundirektören 2021 lyckades projektet nå målet. Nästan 25 miljoner kronor i bidrag från Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen var avgörande för att förverkliga denna vision. ”Vi är så otroligt glada och tacksamma över Sparbankens satsning och framtidstro kring Vilan,” säger Ylva Pettersson. ”Det var roligt också att leda ett projekt där hela politiken i Skara var överens. Det är väldigt bra för Skara.”

Kommunstyrelsen var enhällig i beslutet och ville också att lokala aktörer ska bjudas in att delta och visa upp sig under invigningen. Det är viktigt att evenemanget speglar Vilans potential att vara ett centrum för idrottsliga och kulturella evenemang, och att det blir en samlingspunkt för föreningsliv, kulturliv och näringsliv.

Kultur- och fritidsnämndens Richard Pettersson också nöjd efter beslutet. ”Det blir en dag där man kan hylla föreningarna och deras arbete och samtidigt ge besökarna en känsla av Skaras unika möjligheter. Kultur- och sport i en härlig mix.”

Nu ser Skaraborna fram emot ett festligt firande av Vilans invigning. Man hoppas att hela Skara, samt regionala och nationella aktörer, kommer att vara med och fira denna milstolpe. Riksförbunden och andra intressenter kommer att bjudas in för att upptäcka de möjligheter som Vilan erbjuder.

 

Bild: Visionsbild från Skara kommun

Verifierad av MonsterInsights