Se alla bilder: Julen dansades ut i Skara med festlig stämning och traditionellt julgransröste!

Idag dansades julen ut på Hötorget i Skara! Se alla bilder här!

Den 13 januari samlades glada människor på Hötorget i Skara för att dansa ut julen i en festlig ceremoni arrangerad av Skara Gille, Axevalla Folkdansgille och Mega++. Inbjudan, som löd ”Nu är det dags att dansa ut julen!”, lockade en mångfald av deltagare till den traditionella avslutningen på julhögtiden.

Trots att det kan vara lite sorgligt att ta farväl av julens ljus och pynt  var entusiasmen hög bland besökarna, och den gamla brandbilen på plats bidrog till den nostalgiska känslan. Hötorget förvandlades till en dansarena där människor i alla åldrar deltog i att dansa ut julen med glädje och energi.

Axevalla Folkdansgille och Mega++ hade tillsammans skapat en atmosfär av gemenskap och fest. Besökarna kunde njuta av servering av kaffe och bulle, samt varm korv för att hålla värmen under den kyliga januaridagen. Barnen var extra lyckliga då de som deltog i dansen belönades med påsar fyllda av Tomteskum.

Det var tydligt att evenemanget var uppskattat och att deltagarna verkligen gladdes åt den unika traditionen att dansa ut julen. Med musik, dans och en generös portion gemenskap avslutades julhögtiden på ett minnesvärt sätt i Skara

 

Verifierad av MonsterInsights