Bara solsken på klassfotbollen 2024

Förutsättningarna var de bästa för klassfotbollen som man kunde delta i genom att spela fotboll eller bara njuta av som åskådare på Vilan under lördagen. Hur gick det då? Vi kollade med ordförande Bengt Hassellöf.

Då var det dags igen. Varför arrangerar ni klassfotboll?

 

– Fokus är på att göra det roligt för barnen. Fixa ett bra arrangemang för alla både de som spelar och för de ungdomar som efter en bra dag med klassen kanske vill börja spela fotboll i vår förening. Det handlar inte om så stora intäkter för oss eftersom vi lägger i stort sett allt på att få dagen bra för barnen.

Hur ser intresset ut bland klasserna?

– Vi hade fler lag i år, så om man räknar barn cirka 650 deltagare. Det är positivt såklart! Mycket handlar om att det finns aktiva föräldrar som gör en insats för att få ihop det. En stor eloge till dem! I vissa årskullar är det också mer barn. Det påverkar såklart.

Hur flöt det på under dagen?

– Vädret gör ju allt för de som är med för att titta och heja på! Superkul!
Barnen som spelar struntar i vädret. Det syntes att humöret var på topp överallt.

– Vi har ju också många aktiva föreningsmedlemmar som gjorde ett starkt jobb. 17.30 var allt färdigt så då kunde man gå vidare och fira helg. Utan aktiva fungerar ingen förening. Det är också smidigare nu när vi har arenahuset. Det underlättar verkligen! Sammanfattningsvis löpte allt på bra och jag är mycket nöjd.

Nästa stora evenemang blir väl Sommarlands Cup. Hur ser det ut med detta arrangemang?

– Positivt även där. Fler lag är redan nu anmälda än i fjol. Vi har exempelvis någonstans mellan 16-18 norska lag. Bra för oss i klubben och för Skara med dessa besökare.

Tack för detta! Lycka till idag på matchen!

 

 

 

 

 

Verifierad av MonsterInsights