Skara FC faller med flaggan i topp

En magisk sommarkväll och 825 besökare på Vilan för att se Skara FC  spela fotboll på A-planen. Förutsättningarna var de bästa och alla var förväntansfulla.

Innan matchen hade Skaras tränare Wetterling en genomgång med sponsorer och berättade om förutsättningarna inför matchen.

Skara höll ihop mycket bra under matchens första 30 minuter och spelade på Syrianskas planhalva. De bollskickliga lidköpingsspelarna tog över allt mer till halvtidsvilan. Detta fortsatte i andra halvlek och efter en stund ledde bortalaget med 2 mål. 2 – 0 var en delikatess när man sköt en välriktad frispark rakt i mål. Skara kom ikapp de sista 5 min och gjorde 1-2 och 2-2.

Det var Tom Lundgren som med en språngskalle gjorde 1-2 och kvitteringen kom precis efter reduceringsmålet genom Kristijan som i en grötig situation tryckte in bollen i nättaket.

På övertid kontrade bortalaget in 2-3. Några halvchanser fanns för Skara de sista minuterna, men tyvärr stannade det med detta. Hur som helst var det en underhållande andra halvlek med fem mål och storpublik som kastades mellan hopp och förtvivlan. Det var taktiskt bra av FC att hämta upp två mål, men man tappade markering i slutet i det offensiva försvaret.

Flera i publiken kunde sammanfatta kvällen som en succé. Förutom resultatet då som för det flesta såklart var en besvikelse. ”Kul tillställning.”

Vi frågade Skaras tränare Wetterling om hans syn på matchen. Hur vill du kommentera matchen?

– Vi har en tydlig ambition att ta tag i matchbilden och föra spelet. Vi startar riktigt starkt i inledningen av matchen, tyvärr är vi inte tillräckligt kliniska för att kunna ta vara på spelövertaget.

– Vi blir passiva i vårat försvarsspel vilket leder till deras ledningsmål. Det är lika starkt av oss att kvittera som det är svagt att släppa in 2-3 på tilläggstid.

På tisdag möter FC Götene på bortaplan. Då hoppas Skaraidag på en ny trepoängare.