Skara Taekwon-Do Klubb erbjuder läxläsning i ny, spännande form!

Läxläsning, mellis, kostutbildning – Skara Taekwon-Do Klubb tar ett nytt spännande helhetsgrepp tillsammans med bla Högskolan i Skövde.

Skara Taekwon -Do Klubb  har tagit ett innovativt steg för att stötta unga i deras skolgång och samtidigt i deras fysiska utveckling genom en spännande satsning på läxläsning i kombination med träning. Ett samarbete mellan klubben, Skövde högskola, SISU, och Riksidrottsförbundet har möjliggjort projektet som går under namnet Streetgames Academy.

Taekwondo i Skara
Taekwon-Do klubben i Skara har en bred och uppskattad verksamhet

Initiativet omfattar 10 platser för unga som vill delta i denna unika kombination av studiestöd och taekwondo-träning. De som är intresserade uppmanas att höra av sig för att säkra sin plats och vara en del av denna givande erfarenhet berättar Fredrik Mohlin från Skara Taekwon-Do Klubb.

Projektet involverar engagerade studenter från Skövde högskola som bistår med läxhjälp och handledning. Samarbetet med Riksidrottsförbundet och SISU säkerställer en helhet  där deltagarna inte bara får stöd med sina studier utan även utvecklar fysiska och mentala färdigheter genom taekwondo.

Taekwondo
Träningsformen kombinerar mental och fysisk träning, ett helhetsgrepp som passar bra även med läxläsning.

Streetgames Academy strävar inte bara efter att förbättra studieresultaten utan även att skapa en inkluderande och stöttande miljö för unga. Med en kombination av läxläsning, möjlighet att plugga andra ämnen och få en skräddarsydd kostutbildning får deltagarna en riktigt bra bas att utvecklas från. Dessutom bjuds eleverna på ett mellanmål som stärker orken!

Detta initiativ markerar en utveckling inom ungdomsverksamheten i Skara, och klubben ser fram emot att välkomna intresserade ungdomar till detta spännande program. Streetgames Academy är redo att göra en verklig skillnad i unga människors liv, både akademiskt och fysiskt.

 

Foto: Skara Taekwondoklubb

Verifierad av MonsterInsights