Planteringen: Sommarprogram för kropp och själ.

Sommargården Planteringen lanserar sitt sommarprogram

Sommargården Planteringen har nu presenterat sitt efterlängtade sommarprogram, vilket lovar att erbjuda något för både kropp och själ. Efter att ha firat sitt 75-årsjubileum ser man nu fram emot de kommande 75 åren med stor entusiasm.

Kristina Jansson tar hand om fiket, där besökarna kan njuta av gott kaffe och hembakat fika, medan Annika Lindahl, pastor i Equmeniakyrkan, tillsammans med Sven-Erik Falk, uttrycker sin glädje över det digra och breda programmet.

Temat för sommaren är ”Livsnära”, med syftet att arbeta med frågor som får oss att må bättre. Programmet innehåller en satsning på onsdagar klockan 18.30 på Planteringen och erbjuder då en rad olika aktiviteter och föreläsningar:

– **12 juni:** När livet drabbar
– **19 juni:** Tips när ensamheten blir jobbig
– **3 juli:** Jag ger upp nu – sånger och tankar om hopp
– **31 juli:** Det finns alltid en orsak
– **14 augusti:** Bottenkänning – Guds långsamma svar på livets djävulskap

Något för alla åldrar

En av sommarens höjdpunkter är den 17 augusti, då en barndag med en kristen illusionist ounder namnet Gospel Magic anordnas. Många av musikerna som deltar i sommarens program är lokala, vilket ger en extra känsla av gemenskap och närhet.

Planteringen
PlanterIngen erbjuder en härlig miljö för en gofika och samvaro.

Sommaren rivstartar redan lördagen den 8 juni med ”Varva för världen”, ett evenemang som för tredje året samlar in pengar till ”Ge för livet”, ett projekt där kyrkor samarbetar för att stötta socialt arbete bland utsatta i världen. ”Det vore kul om partierna i Kommunstyrelsen ville vara med och springa så här i valtider,” säger Annika Lindahl med glimten i ögat.

Kommunen stöttar arrangemangen, som vanligtvis lockar mellan 30 och 200 besökare. Planteringen har blivit en viktig mötespunkt för alla i Skara. ”All vår verksamhet är för Skara, för invånarna i Skara, sedan hoppas vi ju också att de ska hitta betydelsen i vårt budskap,” säger Annika Lindahl. ”Vi vill ge hopp i en ganska otrygg värld.”

En av de centrala målsättningarna med Planteringens verksamhet är att skapa platser där man inte behöver prestera eller bli bedömd, utan istället kan vara sig själv. Detta är särskilt viktigt för ungdomar, bland vilka psykisk ohälsa tyvärr är vanligt. ”Vi vill erbjuda ett alternativ där man kan vila i sig själv, tillsammans med andra,” tillägger Annika.

På vardagarna är Planteringen en populär plats för att fika, spela minigolf, sparka  fotboll och köpa glass. Verksamheten drivs av ett starkt ideellt engagemang, och man är alltid öppen för idéer kring att samverka för barn och unga. ”Planteringen är en fantastisk plats att må bra på. Vi skulle gärna välkomna fler,” avslutar Annika Lindahl.

I höst kommer Missionskyrkan och Betania att gå ihop i Centrumkyrkan, vilket ytterligare förstärker Planteringens roll som en central mötesplats för alla i Skara. Alla är välkomna att delta i sommarens aktiviteter och evenemang, som lovar att bli både meningsfulla och roliga.

Planteringen
Planteringens sommarprogram.
Verifierad av MonsterInsights