Skara Frys förbereder femtioårsfirande!

Familjeföretaget Skara Frys firar 50 år med storslagna planer

Skara Frys, ett företag som nästa år firar ett imponerande femtioårsjubileum, planerar en festlig hyllning till ett halvt sekel av framgång och tillväxt. För en familj som vanligtvis inte firar mycket, är detta en stor milstolpe berättar ägaren Annika Johansson.

Grundat av Sven-Olof Gustafsson för snart femtio år sedan med bara 400 pallplatser, har Skara Frys vuxit exponentiellt genom åren. Idag består deras anläggning av 67 000 frysta och 6 500 kylda pallplatser, och har genomgått tio expansioner för att möta den ökande efterfrågan.

Ett av de områden där Skara Frys strävar efter förbättring är säkerheten kring deras anläggning. Med en kommunal cykelväg som skär genom deras fastighet, prioriterar företaget att säkerställa att både deras anställda och de som använder cykelvägen kan röra sig säkert. Genom att föreslå att kommunen omlokalisera cykelbanan och sälja marken, visar företaget sitt engagemang för att skapa en tryggare arbetsmiljö och gemenskap för alla som verkar i området, berättar VD Johan

Förutom säkerhetsfrågan, har företaget även uttryckt intresse för att köpa ytterligare mark för industriellt bruk. Med tanke på deras fortsatta tillväxt och behov av utrymme för expansion, skulle detta möjliggöra för framtida utveckling och skapande av arbetstillfällen i regionen.

Skara Frys, som är ett familjedrivet företag, är stolta över sitt engagemang för att erbjuda en säker och effektiv arbetsmiljö för sina cirka 40 anställda. Trots de utmaningar som kylan innebär, är företaget dedikerat till att ge sina arbetare de bästa förutsättningarna, inklusive uppvärmda truckar som tillåter dem att arbeta i bekväma förhållanden även i de extrema temperaturerna på -25 grader, berättar VD Johan Carlsson.

Med en framtid som ser ljus ut och en stark förankring i familjevärderingar, fortsätter Skara Frys att vara en ledande aktör inom kylindustrin med en imponerande historia av tillväxt och innovation

Verifierad av MonsterInsights