Slöjd-Detaljer i Skara: ett företag som glädjer kunder och politiker!

Slöjd-Detaljer i Skara öppnade dörrarna för Moderaternas företagargrupp, och visade en verksamhet som glädjer en stor och bred kundgrupp.

Idag var Moderaternas företagargrupp på ett inspirerande besök hos Slöjd-Detaljer i Skara, ett företag som inte bara imponerar med sina produkter utan även med en imponerande historia och framtidssyn.

Slöjd-Detaljer startades 1960 av Dan och Margit Medin och har sedan dess varit en viktig leverantör av kreativa material till skolor runt om i Sverige. Från sina rötter som leverantör av träslöjdsmaterial har de vuxit till att betjäna både fysiska butiker och e-handel i hela Norden.

– Vår företagsgrupp vill både lyssna på Skaras företagare för att tillsammans se hur vi kan göra det bästa för Skara, och lyfta fram våra fantastiska företag och företagare, säger Sture Nilsson (M)

– Skara kommun har ett bra näringslivsarbete, men det finns många företag i Skara som tex Slöjd-Detaljer som aldrig fått ett företagsbesök eller lyfts fram i kommunens arbete. Vi förtroendevalda har en viktig möjlighet att lyssna in och lyfta fram vårt näringsliv, säger Mia Nilsson (M).

Starka familjeägda företag i Skara

Det som började som en reaktion på en förändrad skolläroplan 1955 har vuxit till ett blomstrande företag med starka familjeband. Grundarna Dan och Margit Medin insåg behovet av mångsidighet i slöjdundervisningen och skapade en heltäckande leverantör för slöjdlärare.

Idag är Slöjd-Detaljer i händerna på den andra generationen, Monica Medin-Sjöäng och Marianne Medin. Den tredje generationen har nu också tagit plats i ledningen, med Peter Medin som VD och Caroline Hedberg som marknadschef och vice VD.

Företaget behåller sitt fokus på kreativitet, engagemang, hållbarhet, kundfokus och kunskap. Marianne Medin, fortfarande aktiv som styrelseordförande och miljöchef, planerar att överlåta verksamheten till sina barn inom de kommande åren.

– Kopplingen mellan företaget och skolan är rolig, säger Per Jansson (M). Här har man fått två lokala styrkeområden att samverka på ett fantastiskt sätt.

– Man blir stolt när man ser kraften i ett familjeföretag som Slöjd-Detaljer, säger Kent Wånelid (M) I Skara ser vi verkligen hur viktigt det är med entreprenörer som satsar, och som har sitt hjärta i Skara.

Slöjd-Detaljer är inte bara en leverantör, det är en lokal framgångssaga som strävar efter att vara en pålitlig partner för skolor och samtidigt förbli ett starkt familjeföretag.

Verifierad av MonsterInsights