Stödet på hemmaplan är en viktig framgångsfaktor för Skara HF

Skara HF är tacksamma för det starka stödet på hemmaplan och ser fram emot att jobba på för att fortsätta plocka poäng i ett starkt framgångsflow.

Skara HF samlade på morgonen aktörer som stöttar klubben för en frukost på Lundsbrunns spa. Skara kommun som är en av lagets huvudsponsorer representerades av Tommy Schalén  (M), en bred uppslutning av Skaras näringsliv var också på plats för att få information om klubbens framgångar och elitlagets ambitiösa satsningar. Inför det spännande derbyt mot Skövde den 3:e februari, har över 500 biljetter redan sålts, det signalerar ett starkt lokalstöd.

Tommy Schalén
Tommy Schalén (M) som representerade kommunen tillsammans med Sofia Berntsson, mitt 6’a och Aldis Heimisdottir mitt 9’a.

Under mötet presenterade klubben också en betydelsefull nyhet – ett 2-årskontrakt med den lovande spelaren Ellen Aronsson, nummer 6 på planen.

Magnus Frisk, avgående tränare i klubben, poängterade vikten av psykologi i derbymatcher och betonade hemmaplanens inverkan. Med tre segrar i de senaste derbymatcherna mot Skövde, underströk han att hemmamatcherna kan vara resultatinriktade och spela en avgörande roll för lagets framgång. Stödet från skarapubliken är stort och viktigt. Frisks ledarskap har imponerat i en situation som har sina utmaningar.

Magnus Frisk
Magnus Frisk har varit en viktig och uppskattad tränare .

Skara HF har också visat upp en bättre statistik på hemmaplan på sistone och enligt Magnus Frisk är snabba omställningar från offensivt till defensivt det vinnande receptet. Klubben har noterat fem oavgjorda matcher, det högsta antalet i serien, och fokuserar nu på att aldrig sluta springa för att säkra seger.

Melanie Ferber
Melanie Felber har gjort 6 starka år i den lila tröjan.

 

Med derbyfebern stigande och biljetterna i hög efterfrågan, ser Skara HF fram emot att leverera en imponerande prestation på hemmaplan och stärka sin position i serien.

Verifierad av MonsterInsights