Tufft slutdrama när Skara HF tog 1 poäng hemma mot Kungälv.

Felber och Sara Johansson gjorde en stark match när Skara HF tog 1 poäng hemma mot Kungälv

Skara HF inledde starkt med första målet i matchen och imponerande målvaktsspel från båda lagen. Trots Kungälv’s tre svaga avslut i rad utjämnades det till 5-5, och matchen förblev jämn. Felber satte snyggt 7-6 och 8-6, och Skara verkade kunna dra ifrån.

Men en straff och en utvisning på Ström ändrade dynamiken till 8-9, och Skara var pressat. Trots en varning till Frisk och en smäll för Sara J lyckades Skara kvittera. Efter några felpass tog Kungälv ledningen igen, men Skara vände tillbaka till 12-11 med hjälp av Sigurdadottir.

I andra halvlek sätter Felber två mål på raken, och Skara leder 24-23 efter två straffar. Trots att Kungälv kvitterar tar Skara ledningen igen och drar på sig en utvisning. En spännande slutminut resulterar i ett kvitterande mål från Sara J med bara sekunder kvar.

Matchen slutar 29-29, och Skara tar hem 1 poäng. Ett resultat att vara nöjda med efter en oväntat tajt match, särskilt med tanke på målvaktsskadan och en rad tekniska missar.
Anders Dahlström som sköter resultattavlan ser besviken ut när han uttalar sig efter matchen.

– Skara måste vara nöjda med en poäng när det blir som det blir. Vi borde  fått till det och tagit två poäng.

Skara HF:s ordförande Håkan Persson var stolt över spelarna efter matchen.

– Det var en riktig rysarmatch!  Tjejerna var spända, och det är klart efter raden av segrar kände de ett favorittryck.  Kungälv spelade bättre än sin tabellposition idag. Deras målvakt hade en bra dag!
Jag är glad över en poäng i slutsekunden. Andra hemmamatchen i rad det blev så här spännande. Skönt att vi har spelare som kan ta sig samman och få in bollen! säger Håkan Persson.

Sara Johansson utsågs till matchens lirare.

Verifierad av MonsterInsights