Tack Skara HF!

Oppositionsråd

Skara Kommun tackade Skara HF för en enastående säsong i SHE

I går kväll samlades tränare, spelare och politiker i Skara för att hylla Skara HF för deras fantastiska insats i årets SHE-säsong. Laget nådde ända till semifinal, där de efter två imponerande segrar tvingade fram en femte avgörande match mot Sävehof, som senare tog hem SM-guldet.

Skara hf
Både glädje och vemod när Skara HF samlas för sista gången.

”Vi känner att vi blev tvåa, och det är ju egentligen fantastiskt,” sa Emma Frisk Nävarp, en av lagets stjärnspelare, med ett stort leende under avtackningsceremonin.

Richard
Kultur och fritidsnämndens 2:e vice ordförande Richard Pettersson pratade om ledarskapets betydelse när han tackade Magnus Frisk och laget.

Kvällen präglades av känslosamma hyllningar till tränaren Magnus Frisk, som nu avslutar sin tid med laget. Skara HF:s ordförande Håkan Persson överlämnade pris för årets insatser till Frisk och lagets målspruta Melanie Felber. Tacktalen var många och rörande, och det var tydligt att Magnus Frisk har haft en stor betydelse för laget och dess framgångar.

Nästa säsong

”Det känns bra nu att vårt lag blev tidigt klart,” kommenterade Håkan Persson. ”Vi har gjort otroligt bra rekryteringar och ser fram emot en spännande säsong.” Han påpekade också att laget kommer att genomgå förändringar då några spelare går vidare till andra uppgifter, men att de är optimistiska inför framtiden.

Oppositionsråd
Kommunalråd Gunilla Druve Jansson och oppositionsråd Ylva Pettersson framhävde hur stolta Skara är över HFs prestation.

Kommunalrådet Gunilla Druve Jansson tackade laget för att de satt Skara på kartan genom sina prestationer. Hon uttryckte sin stolthet över lagets insats och det positiva ljus det har kastat över kommunen.

Oppositionsråd Ylva Pettersson höll ett skämtsamt tal där hon förebrådde spelarna för att ha framkallat många spännande stunder som nästan gett skaraborna hjärtattacker och halsproblem. Men hon avslutade med att betona lagets roll som förebilder:

”Allvarligt vill jag tacka er för de förebilder ni är för många unga. Ni kanske inte känner er som idoler i vardagen, men för många unga tjejer är ni det och ni kan bli den där förebilden som på riktigt gör skillnad i deras liv. För det vill jag tacka er av hela mitt hjärta.”

Nu ser spelarna fram emot en välförtjänt vila innan nästa försäsong startar. Skara HF:s resa i SHE har varit en inspiration för många och laget är redan redo att sikta ännu högre nästa år. Med nya rekryteringar och ett starkt stöd från både kommunen och sina fans, ser framtiden ljus ut för Skara HF.

Verifierad av MonsterInsights