Trafikstörningar och våldsbrott i samband med onykterhet de vanligaste problemen under julhelgerna

Trafikstörningar har varit en plåga under alla julhelgerna.

Kraftig kyla och ymnig nederbörd har präglat december. Snöfall har varvats med kortare perioder av plusgrader som lett till att is och snö lagrats på vägarna och orsakat stora problem.

I stora delar av landet har trafikvarningar varit utfärdade, och myndigheter har påtalat att den som inte måste ut i trafiken bör stanna hemma.

Under högtiderna har många ändå gett sig ut på vägarna varför problem uppstått. Även yrkestrafiken har fortsatt och ett flertal olyckor och trafikstopp i Skaraborg har rapporterats där tung trafik varit inblandade.

Lastbilschaufförer menar att Trafikverket måste förbättra vinterhållningen.

– Man har lagt ribban på marken, det kan knappt bli sämre. Det är farligt precis överallt. Det är blankhalt tom på  de stora riksvägarna. De spär ut saltet och saltar för lite och dessutom sätter de igång för sent med åtgärderna, säger en yrkeschaufför för ett av de större åkerierna.

Genom och förbi Skara färdas mycket tung trafik, och flera incidenter har också rapporterats under helgerna.

Skaraborg har i övrigt tvingats se en del polisinsatser kopplade till personvald, ofta i kombination med fylleri. I första hand har de större orterna Skövde och Lidköping drabbats.

Räddningstjänsten har också tvingats till några brandutryckningar, dock utan personskador i Skara.

Verifierad av MonsterInsights