Favorit i repris: julmarknad på Maritas innergård!

År 2022 experimenterade företagsägarna Marita Jakobsson och Ingela Larsson med en ny idé. De samarbetade för att arrangera en julmarknad på Maritas innergård, där andra lokala handelsaktörer kunde visa upp sina produkter. Det blev en framgång, och nu planerar de att göra om det på lördag.

Det finns stor potential i Skara för att skapa en årlig tradition och ge samhället en försmak av julen. Flera handlare lyfter den positiva responsen från det tidigare evenemanget och framhåller att det var trevligt och uppskattat förra gången.

Satsningen har också som mål att erbjuda en möjlighet för de utan bilåtkomst att delta i lokala evenemang. När centrumevenemang arrangeras lyfter näringslivet ofta vikten av närhet för dem som har svårt att ta sig någonstans.

Förutom en stämningsfull atmosfär och tomten på plats kan besökarna se fram emot  en tävling för de yngre med ett hemligt pris. Barnen behöver endast lämna in sina önskelistor till Vångaskogens tomte för att delta.

Det framkommer att tomten inte bara är intresserad av barnens önskningar utan också kommer att leverera pepparkakor och kaffe till dem som önskar det. Tack vare initiativet kan Skara erbjuda alla besökare att delta på lördag för extra julstämning, social samvaro och möjligheten att handla från lokala företag.

Verifierad av MonsterInsights