Veteranbrandbilsrally: en folkfest!

Veteranbrandbilsrally: en dag för alla som vill njuta av underhållning och folkfest i Skara

Det kommer att bli fullt med upplevelser och människor när Veteranbrandbilsrallyt kommer till Skara! Boka in lördagen 11 maj! Hur skall man planera dagen för att uppleva så mycket som möjligt?

Tommy Kroon, som för Skara Gilles räkning är med som anordnare, ger lite handfasta råd.

Den årliga tillställningen för bilentusiaster och lokalinvånare i Skara är inte bara en händelse att skriva upp i kalendern, det är ett minnesvärt tillfälle som lockar deltagare och åskådare från när och fjärran. Med en imponerande parad av 25 bilar från olika tidsperioder, från 1929 till 1990-talet, bjuds besökarna på en resa genom historien från Viktoriaskolan till fornbyn i Götene och tillbaka igen via Varnhem.

– Det är som att återuppleva historien när vi ser dessa vackra fordon rulla genom gatorna. Det är en sann glädje att kunna dela detta ögonblick med våra lokala invånare och besökare, säger Tommy Kroon.

Scenen sätts på Djäkneplatsen med en rad uppträdanden från olika artister, inklusive Metis, Soleil och TS-bandet, som förväntas underhålla publiken till fullo. Dagen är planerad som bred folkfest för hela Skara med upplevelser för alla åldrar. Även räddningstjänstens moderna fordon kommer att visas upp.

Ett viktigt ögonblick kommer att vara skönhetstävlingen på Järnvägsgatan, där varje bil kommer att ställas upp för bedömning och publiken får rösta på sina favoriter. Jula står för priser!

Vandringspris
Arrangörsklubbarnas vandringssymbol i mässing.

– Att se hur stolta ägarna är över sina bilar är inspirerande. Det är inte bara skönheten som räknas, det är också berättelserna bakom varje fordon som gör det här evenemanget så speciellt, säger Kent Holmberg.

Gemenskap och stolthet.

Efter en händelserik dag väntar en avslutande fest, där deltagarna kan njuta av en välsmakande måltid och diskutera allt från handboll till bilhistoria.

Grillkvällen, med köttbullar från Scan, kräver mycket logistik och engagemang från de lokala invånarna och föreningarna, men det är en utmaning som de är glada att ta sig an för att stödja en viktig lokal tradition.

– Att se gemenskapen komma samman för att stödja detta evenemang är hjärtevärmande. Det är ett bevis på styrkan i vår gemenskap och vår vilja att bevara våra traditioner”, säger Ove Berlin.

Arrangemanget, som till stor del är möjligt tack vare samarbete och stöd från engagerade medlemmar i samhället, näringslivet och kommunen, markerar en stolt tradition för Skara och ett sätt att värna om stadens historia och gemenskap.

– Det är viktigt att vi fortsätter att hylla våra traditioner och vår historia. Det är vad som gör oss till det samhälle vi är idag, säger Tommy. Att 30 personer från Skara Gille ställer upp en sån här dag visar hur stark viljan är att göra bra saker för Skara. Vi vill se fler evenemang och positiva händelser i Skara.

Handbollssnack

När positiva saker för Skara kommer på tal kommer man osökt in på ämnet handboll.

Tommy tycker att det är kul för hela Skara att Skara  HF nu är i semifinal. ”Bella” är en favorit som Tommy menar verkligen har haft en kanonvår.

Kent Holmberg ser fram emot hemmamatch och tippar att Skara kommer att vinna med uddamålet. Detta hade man kanske inte vågat hoppas för en månad sedan, är de eniga om!  Owe hoppas på seger.

Tommys engagemang för handbollen lyser igenom.

– Wilmas alla matcher finns i protokollform hemma. I svarta böcker.

De är eniga om att när nån förening får framgångar så är det bra för hela Skara.

– Vi ska vara stolta och lyfta varandra. Vi hoppas att många kommer och gläds åt Veteranbrandbilsrallyt och är stolta över vad Skara kan erbjuda.

 

Foto: Freddie Wendin

Verifierad av MonsterInsights