Förslaget: After School Club läggs ner!

After School Club kallar till årsmöte. På dagordningen står att upplösa föreningen.

Efter många år av uppskattad verksamhet där ideella krafter har bistått med läxläsning, står After School Club inför ett känslosamt beslut att upplösa föreningen. Styrelsen har kallat till ett årsmöte som äger rum i morgon, torsdag.

Under lång tid har föreningen varit en viktig del av samhället, där människor har mötts kring lärande och språkutveckling. Läxläsningen har varit en central och välbesökt del av verksamheten, som även inkluderade engagemang från elever på IB-programmet, som en del av deras samhällsservicekrav. Grundaren Mehari Tesfai har i många sammanhang lyft vikten av de möten mellan människor och den positiva läskultur föreningen bidragit till.

Tyvärr har det blivit allt svårare att hitta ideella krafter som kan bidra till verksamheten, vilket har lett till det svåra beslutet att föreslå föreningens upplösning. Om förslaget går igenom, kommer det att markera slutet på en fin och värdefull samhällsinsats som har uppmärksammats av många.

En hyllning till After School Club ägde rum för ett par år sedan vid landshövdingens lunch, där personer som gjort viktiga samhällsinsatser, inklusive föreningens styrelseledamot Ingemar Melin, blev uppmärksammade.

Beslutet att avveckla After School Club ska enligt förslaget tas torsdag kväll.

Verifierad av MonsterInsights