Gillar andra dina Netflixfavoriter?

Netflix-rekord: 90 miljarder tittartimmar under andra halvåret 2023

Netflix släppte nyligen sina tittarsiffror för andra halvan av 2023, och det visade sig att innehållet strömmades under hela 90 miljarder timmar från juli till december. En omfattande rapport från streamingjätten avslöjade vilka filmer och serier som dominerade tittarnas skärmar.

En av de mest överraskande insikterna från rapporten var att den största hiten under 2023 var Netflix live-action adaption av den populära japanska mangaserien, *One Piece*. Serien, som hade premiär i augusti 2023, slog alla tidigare rekord och blev snabbt den mest sedda med hela 71,6 miljoner visningar och 541,9 miljoner tittartimmar. Serien, utvecklad av Matt Owens och Steven Maeda, är baserad på Eiichiro Odas pågående manga som tidigare animerats sedan 1999.

I huvudrollen som Monkey D. Luffy syns Iñaki Godoy, som tillsammans med sitt piratcrew, bestående av bland andra Mackenyu som Roronoa Zoro och Emily Rudd som Nami, ger sig ut på jakt efter den legendariska skatten. *One Piece* nådde första plats i tittarrankningen i 84 olika länder under sina första dagar, vilket överträffade tidigare rekordhållare som säsong ett av *Wednesday* och säsong fyra av *Stranger Things*.

Förutom att redovisa dessa rekordhöga tittarsiffror, gav rapporten också en detaljerad inblick i hur många som ser på Netflix, inklusive vilka serier som fortsatt är populära Netflixfavoriter. Långvariga favoriter som *Gossip Girl* (49 miljoner visningar), *Gilmore Girls* (45 miljoner) och *Grey’s Anatomy* (51 miljoner) drog fortfarande in miljontals tittare.

För att ge tittarna en bättre förståelse, publicerade Netflix ett dokument med tusentals serier, deras visningssiffror, tillgänglighet i olika delar av världen, premiärdatum och längd. Detta omfattande material ger en djupare inblick i vad som lockar publiken och hur streamingvanor utvecklas över tid.

 

Verifierad av MonsterInsights