Julkul på Hötorget blev ett uppskattat inslag i Julstaden Skara

Under lördagen den 16 december förvandlades Hötorget i Skara till en sprakande julmarknad. I den tidigare secondhandbutiken på Hötorgsgatan dukade kreativa lokala hantverkare upp för att ställa ut sina alster,  en mångfald av unika presenter och dekorationer. UF-företag tog plats på torget, vilket gav besökarna möjlighet att upptäcka och stödja unga entreprenörer med innovativa idéer.

Utöver konst och hantverk blev det en hel del festligheter på torget. Granförsäljning skapade en doftande och mysig atmosfär, medan ponnykörning gav de yngsta besökarna en rolig upplevelse. Livemusik satte tonen för dagen och spred glädje i julshoppingen.

Som en extra bonus kom självaste tomten för att ta emot önskelistor från de små och sprida julglädje. Lions bidrog till evenemanget genom att arrangera ostjul och skinklotteri, vilket gav besökarna chansen att vinna smakrika juldelikatesser.

I programmet för dagen fanns underhållning  av Jonathan Skarp, och familjen Johansson som skulle bjuda på vackra julsånger för att förhöja den festliga stämningen.

MEGA+, en av arrangörerna, uttryckte hoppet om att dagen inte bara ska skapa julstämning utan även stödja den lokala handeln i Skara. Med den breda mixen av aktiviteter och underhållning är det en dag som förenar gemenskap och julglädje i Julstaden Skara.

Verifierad av MonsterInsights