Möt Katharina Dahl: nominerad till Årets UF-lärare

Möt Katharina Dahl, nominerad till Årets UF-lärare och mångårig motor i Katedralskolans UF-arbete.

 

 

Hej Katharina! Du brukar säga att du ser det som en förmån att vara med på resan med eleverna inom Ung Företagsamhet (UF). Kan du berätta lite mer om vad det innebär för dig?

 Absolut! För mig är det verkligen en ära att vara en del av elevernas UF-resa. Att få se dem träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap är fantastiskt. Jag tror starkt på att möta motgångar och vända dem till framgångar, och det är precis det UF ger dem möjlighet att göra.

Vilken roll spelar elevernas personlighet och idéer i UF-processen?

Elevernas personlighet och idéer är hjärtat i allt vi gör inom UF. Det är deras unika tankar och visioner som driver projektet framåt. Jag tror verkligen på att ge dem frihet att utforska och uttrycka sig själva genom sina affärsidéer.

Vad ser du som den bästa belöningen i arbetet med UF?

– För mig är den bästa belöningen att se elevernas framgångar, både små och stora. Att se dem växa och ta mod till sig för att exempelvis pitcha sina idéer är otroligt givande. Dessutom är det fantastiskt att se hur samarbetet mellan skola och näringsliv, särskilt här i Skara, kan ge eleverna de verktyg de behöver för att lyckas.

Hur ser du på samarbetet mellan skola och näringsliv inom UF?

Jag älskar samarbetet mellan skola och näringsliv inom UF. Det är avgörande för elevernas utveckling och ger dem en verklig förståelse för affärsvärlden. Att se näringslivet ställa upp för våra UF-företag är inspirerande och ger eleverna en värdefull inblick i branschen.

Tack så mycket för din tid, Katharina! och lycka till till både dig och eleverna. Avslutningsvis, har du något du skulle vilja tillägga?

Bara att jag känner mig privilegierad som får vara en del av denna fantastiska resa med UF. Jag ser fram emot att fortsätta stödja och inspirera våra elever att förverkliga sina drömmar och idéer.

 

Verifierad av MonsterInsights