Namninsamling för att bygga upp Fokus igen.

Nu tas initiativ till en namninsamling för att återuppbygga Fokus efter branden.

Efter den tragiska branden som drabbade Fokus Folkets Park i helgen har ett initiativ tagits genom en ung eldsjäl. Sextonårige Zander Tibell har startat en namninsamling med visionen att återuppbygga parken och återföra liv till Skara.

Zander, som själv bär på många fina minnen från Folkets Park, ser inte enbart på sommaraktiviteter som lösningen för ett mer attraktivt Skara. Han strävar efter att återskapa ett levande centrum där evenemang som fester, bingo, konserter, bilträffar, entusiastträffar, loppisar och marknader blir en regelbunden del av Skaras gemenskap.

Med stöd från lokalsamhället och i avvaktan på svar från SKLT som han också vänt sig till har Zander redan sett en överväldigande respons på sin namninsamling. Han planerar att sprida budskapet genom affischer med QR-koder och kontaktuppgifter för att inkludera alla, oavsett tekniska färdigheter.

Zander delar sin vision om att driva Fokus Folkets Park ideellt och utan vinstsyfte för att göra det till en prisvänlig upplevelse för alla. Han tror på att parken kan bli självbärande genom regelbundna aktiviteter och engagemang från ideella arbetare.

Bert Karlsson, vars utställning om melodifestivalen gick förlorad i branden, riktar kritik mot hur ägarna inom Socialdemokraterna hanterat parken, och säger i Sklt att parken inte kommer att byggas upp igen.

Zander vill dock se en framtid för ett nytt Fokus. ”Vad är Skara om det inte finns något roligt att göra?” säger Zander i en skrivelse till Skara kommun och uttrycker sin önskan att göra staden minnesvärd och attraktiv för besökare.

 

Verifierad av MonsterInsights