Omsorgen i Skara prövar nytt sätt att rekrytera!

Omsorgen i Skara prövar ett nytt sätt att få en lyckad rekrytering till sommarjobben.

För den som är intresserad av att arbeta inom omsorgen i sommar arrangeras en unik möjlighet att bekanta sig med verksamheten. Den 21 februari mellan klockan 17-19 bjuder omsorgen in till en ”speeddejt” på café Tegla på Teglagården.

Pernilla Magnusson, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen, ser fram emot att återigen kunna visa upp verksamheten efter flera års paus på grund av covid-19. Hon betonar att alla, oavsett ålder eller arbetslivserfarenhet, är välkomna att delta.

– Vi behöver all hjälp vi kan få i sommar. Personlig lämplighet är avgörande i rekryteringsprocessen för att säkerställa en kvalitativ arbetsstyrka. Om man vill göra skillnad för andra människor är det inom omsorgen man bör spendera sin sommar, säger Pernilla i ett pressmeddelande.

Evenemanget kommer att samla medarbetare från olika områden inom omsorgen, inklusive äldreboende, hemtjänst, funktionshinder och personlig assistans. Maria Granath, rekryterare på omsorgsförvaltningen, understryker vikten av att skapa möten mellan sökande och framtida kollegor.

– Vi vill samla så många som möjligt för att visa bredden inom omsorgen och ge besökarna chansen att träffa potentiella kollegor. På plats finns även möjlighet att boka intervju eller i bästa fall skriva ett anställningsavtal, säger Maria.

En möjlighet att få en första inblick och skapa framtida arbetsrelationer – evenemanget på Teglagården ser fram emot att välkomna alla intresserade.

Foto: Pernilla Magnusson, fotograf: Skara kommun.

Verifierad av MonsterInsights