Nu är bygget av tennishall i full gång på Vilan i Skara.

Nu är bygget av ny/ombyggd tennishall på Vilans fritidsområde i full gång! Åter pekar byggkranar mot himlen och visar hur satsningarna på Vilan fortsätter att realiseras.

Det var 2021 som Sparbanken Skaraborg donerade 24,5 miljoner till Skara kommun för att utveckla Vilan i Skara till ett unikt fritidscentrum.
En enig politik mötte upp med egna satsningar så att helheten skulle kunna komma i mål.

Sammanlagt har ca 130 miljoner investerats i Vilan över en tioårsperiod. En rackethall kom först på tapeten 2017 då Moderaterna lyfte initiativet efter ett inspel från Skara tennisklubb. 2018 gav en enig politik förvaltningen i uppdrag att ta fram en helhetslösning för ett multifunktionshus och en rackethall.

Ett nytt arenahus åt Skara FC mfl är redan klart och i bruk, liksom ett eventförråd som gör det möjligt att ha större events i Vilanhallen.

Skara FC har redan tagit Arenahuset i bruk

Nu har man påbörjat förberedelserna för att bygga Borgen (arbetsnamn) som ska bli en mångfunktionsbyggnad för föreningar, cuper, sponsorevenemang mm.

Nu är också bygget av en utvecklad tennis/rackethall i full gång. Hallen ska även kunna användas till annat, tex bågskytte. Skara tennisklubb får nu möjlighet att utveckla sin uppskattade verksamhet som engagerar skarabor i alla åldrar.

Vilan bygge
Nu reser sig byggkranar över Vilan igen, när nästa steg i satsningen tas.

– Jag är otroligt tacksam över att vi klarade av att få hela det här projektet i mål, säger oppositionsrådet Ylva Pettersson (M) som förra mandatperioden ledde arbetet med att få igenom beslutet som kommunalråd. Att nu få se allting bli verklighet utifrån föreningarnas önskemål känns helt fantastiskt.

– Det här är en stolthet för Skara, sa Gunilla Druve Jansson, kommunalråd (C) på pressträffen den 28 januari 2023.

Vilan etapp 5
Sparbanken och representanter för Skara kommun var jublande glada när beslutet att utveckla Vilan tillsammans var taget. Foto: Skara kommun

Under om/ tillbyggnationen huserar Tennisklubben i Falköping.

 

 

Verifierad av MonsterInsights