Test:Nu inleds kampen om att bli Årets semla i Skara!

Nu inleds kampen om att bli utsedd till Årets semla i Skara av Skara idags rutinerade semletestare! Den här semlan hamnar i topp i den inledande omgången.

Idag släpper Skara idag det första av årets efterlängtade semmeltester, där Citygross, Coop och Mössebergsbagaren ställs mot varandra i en smakfull kamp om att erövra titeln Årets Semla.

Citygross-semlan levererade ett bröd som var lika fluffigt som det var gott, med en hint av kardemumma som förförde smaklökarna. Mandelmassan imponerade med sin smakrika och lagom söta karaktär, perfekt balanserad med några små mandelbitar. Den nästan osötade grädden tillförde en perfekt touch för dem som föredrar sin grädde lite mer neutral. Med 5 av 5 hamnade den i topp idag!

Semla från citygross
Citygross semla gick hem hos testätarna!

Coops egna semlor erbjöd en annan upplevelse. Brödet, trots att det var fast, saknade lite av den smakmässiga överraskningen. Mandelmassan överraskade positivt med sin smakrikedom och lagom söthet, men den osötade och sparsamma grädden lämnade en viss önskan om mer fyllighet. Betyget blir klart godkänt med 3 av 5.

Semla från Coop
God mandelmassa i Coops semla!

Mössebergsbagaren som säljs på Ica, presenterade en semla som höjde ribban. Med god grädde, perfekt sötmandel och en bulle som var både fast och fin men kunde få smaka lite mer kardemumma kunde den stoltsera med ett snittbetyg på 4 av 5. Sockerpudret på toppen gav den extra karaktär och förhöjde den redan höga standarden.

Mössebergsbagarens semla
Mössebergsbagarens semla var försvinnande god.

Testpanelen lovar att fortsätta sina semleäventyr i jakten på Årets semla i Skara när orken tillåter och hintar om möjliga kompletteringar av testet. Samtidigt riktas en längtan efter Gustavssons semlor som förgyllt så många fikastunder i Skara.

Håll ögonen öppna efter fler smakprov och överraskningar när Skara idag tar sig an fler delikata semlor!

Verifierad av MonsterInsights