Orolig nyårsnatt i Västra Götaland präglades av våld och skadegörelse

Under nyårsnatten har Västra Götaland upplevt en serie blåljusincidenter där våldsbrott, skadegörelser och fylleri dominerade. En kvinna i Göteborg träffades av en raket i ansiktet, orsakat av fyra personer som sköt raketer mot ett bostadshus. En brand utbröt på en balkong, men räddningstjänsten agerade snabbt och släckte elden.

I Lerum inträffade ett rån, där två personer hotade med våld för att tilltvinga sig hörlurar och en jacka. Trots detta ådrog sig offret inga fysiska skador. Hittills har ingen gripits i samband med händelserna.

Polisen i Västra Götalands län har rapporterat 29 anmälningar om misshandel under nyårsnatten. Fler förväntas inkomma, och polisen hanterar fortfarande pågående ärenden. En lista över de rapporterade fallen visar att Göteborg var särskilt drabbat, med flertalet anmälningar om misshandel under olika tidsintervall. Dock noteras att Skara upplevde en förhållandevis lugn nyårsnatt.

Händelserna är under utredning, och polisen uppmanar allmänheten att komma med eventuella tips eller information som kan leda till gripanden.

Verifierad av MonsterInsights