Bokbytarhylla invigd i Varnhem

Litteraturfestivalen sprider läsglädje till Varnhem med ny bokhylla

Under helgen gjorde litteraturfestivalen ett välkommet nedslag i Varnhem med invigningen av en ny och innovativ mötesplats för bokälskare – en bokbytarplats formad som en bokhylla. Placerad vid pizzerian öppnar hyllan upp för alla att bidra och ta del av litteraturen genom att enkelt byta böcker.
– Det är så roligt att vår idé från Moderaternas budget blivit verklighet här ute i Varnhem, säger Richard Pettersson, andra vice ordförande för kultur och fritidsnämnden.

Initiativet kom som ett svar på önskemål från invånarna i flera av tätorterna i Skara om att skapa gemensamma platser för bokutbyte och läsning.

– Medborgardialogen leder verkligen till utveckling och det är kul att se, tillägger Pettersson.

Festivalgeneralen Sonia Lindblom förklarar att valet av en bokhylla som ett sätt att nå ut till tätorterna passade perfekt med festivalens syfte att sprida läsning och litteratur till alla delar av samhället.
– Vi är glada över samarbetet med pizzerian som har tillhandahållit platsen för hyllan, vilket ökar tillgängligheten för alla, säger Sonia och tillägger att konceptet kan byggas ut om intresset fortsätter att växa.

Det här är inte det enda stället där invånarna kan njuta av en sådan mötesplats. I Axvall finns redan en liknande hylla på Husaren, och medborgarrådet i Varnhem har länge önskat en sådan möjlighet, vilket nu har blivit verklighet.

– Det är fantastiskt att se hur ett möte för medborgardialog för ett år sedan nu har resulterat i en sådan positiv förändring i vår by,  säger en nöjd Annika Månsson som var närvarande vid invigningen.

Peter Blom, kommunikatör i Skara kommun och projektledare för medborgardialogen , betonar vikten av medborgardialog för att skapa verkliga förändringar i samhället. Efter invigningen blev det också en stund av bokprat där deltagarna delade sina tankar och rekommendationer om litteratur.

Den nya bokhyllan i Varnhem är ett exempel på hur gemensamma initiativ och samarbete kan skapa en mer läsande och sammanhållet samhälle

Verifierad av MonsterInsights