Sista chansen i vår att se tranor!

Nu är sista chansen att uppleva vårens trandans 

Efter en säsong fylld av magnifika dansande tranor vid Hornborgasjön är det nu dags att säga adjö för den här gången. Den 15 april genomfördes den sista räkningen, där det registrerades imponerande 630 tranor som tog del av den årliga traditionen. Men nu är det bara några få kvar innan den spektakulära trandansen tar paus för året.

Varje vår samlas tusentals fågelskådare och naturälskare vid Hornborgasjön för att bevittna den storslagna trandansen, och i år har inget varit annorlunda. Besökarna har strömmat till för att fånga en glimt av tranornas graciösa dans mot den pittoreska bakgrunden av sjön och dess omgivande landskap.

Men även om trandansen nu närmar sig sitt slut för säsongen, finns det fortfarande anledning att besöka Naturum Hornborgasjön under resten av året. Naturen här är enastående och erbjuder en unik möjlighet att uppleva en mångfald av fågelarter och annan fauna året runt.

Naturum Hornborgasjön är inte bara en plats för att bevittna tranornas dans, utan också för att utforska och lära sig mer om den omgivande naturen och dess ekosystem. Från vandringsleder till interaktiva utställningar, finns det något för alla åldrar och intressen att upptäcka och njuta av.

Så även om trandansen vid Hornborgasjön närmar sig sitt slut för i år, är det fortfarande ett perfekt tillfälle att besöka denna unika plats och ta del av allt den har att erbjuda, oavsett årstid.

 

 

Foto: Tjustorparn cc by sa 4.0

Verifierad av MonsterInsights