Skara firar nationaldagen så här!

Nationaldagen

Nationaldagen i Skara firas med sång, tal och aktiviteter

Nationaldagsfirandet i Skara börjar tidigt på morgonen och sträcker sig till sen kväll, med en rad olika aktiviteter och traditioner som engagerar hela staden.

Morgonens flagghissning

Firandet inleds kl. 08.00 på Stortorget, där den svenska flaggan hissas under ackompanjemang av trumpetfanfar och sång av Musikens Vänner. Detta högtidliga moment markerar starten på en dag full av festligheter.

Aktiviteter i centrum

Från kl. 11.00 öppnar butikerna i centrum sina dörrar, vilket ger besökarna möjlighet att shoppa och delta i olika aktiviteter. I Olins park kan barn och familjer delta i bondgårdsbingo med Fåret Shaun och odla sin egen blomma tillsammans med Biet Maya. Fåret Shaun kommer även att finnas tillgänglig för en meet & greet, där besökarna kan få en kram och ett foto.

Högtidligt firande i Fornbyn

På eftermiddagen, från kl. 15.00 till 16.00, fortsätter firandet i Fornbyn med ett traditionsenligt program på dansbanan. Andreas Ljung leder evenemanget som innehåller tal och utdelning av olika stipendier. Skara musikskolas paradorkester och Skara manskör bjuder på musik och sång, och Skara Vocalis kommer att framföra två sommarklassiker.

Efter de högtidliga ceremonierna följer en uppvisning av Axevalla Folkdansgille, medan Skara Gille serverar fika och korv med bröd.

Avslutning på Stortorget

Dagen avslutas kl. 21.00 med att flaggan halas på Stortorget, återigen under trumpetfanfar, vilket markerar slutet på en dag fylld av gemenskap och glädje.

Programmet i korthet:

– **08.00:** Flaggorna hissas på Stortorget med trumpetfanfar och nationalsång.
– **11.00-15.00:** Öppna butiker i centrum och aktiviteter i Olins park.
– **15.00-16.00:** Högtidligt firande i Fornbyn med tal, sång och stipendieutdelning.
– **21.00:** Flaggorna halas på Stortorget med trumpetfanfar.

Nationaldagen i Skara bjuder på en varierad och festlig dag för både unga och gamla, med något för alla att glädjas åt.

Verifierad av MonsterInsights