Skara HF: Förlust i avgörande semi!

Matchen började jämnt med Skara HF som det mer dominerande laget under första halvlekens inledning.

Med bara minuter kvar till paus, vid ställningen 10-7 till Sävehof, tvingades Skara HF ta en time out vid tiden 24:37. Trots ledningen kämpade Sävehof med att hålla undan för Skaras press. Skara fick dock kämpa mot både utvisningar och tekniska fel, vilket blev avgörande för flytet.

Efter en kritisk utvisning på Skaras Berntsson, följd av en straff, utökade Sävehof sin ledning till 12-8.  Skaraklacken på läktarna gjorde sitt bästa för att peppa sitt lag och deras stöd kändes genom hela arenan.

Trots Skaras ansträngningar och publikens stöd lyckades Sävehof hålla sig i förarsätet. Första halvlek avslutades med ställningen 15-11 till Sävehof. En halvlek som präglades av intensitet och kamp, där båda lagen visade prov på varför de nått så långt i slutspelet.

Skara HF har visat att de kan vända en match! Nu gäller det.

Skaraklacken ser fram emot att se sitt lag ta tillbaka kommandot.

Skaraklacken
Spänningen är stor i Skaraklacken

– Vi låg under med 6 i första nu är det bara 4. Vi vinner, säger Nellan Hagman

– Det är Skaras motivation som gör det! fyller Helena Nyman Friberg i.

Andra halvlek börjar tungt. När man tar timeout i nionde minuten står det 20-14.

Straff
Efter att Skara missar en straff drygar Sävehof ut ledningen.

Vid 22-14 missar Skara en straff.

19.43 står det 25-17 och tyvärr har Bella skadat sig.

Med drygt fem minuter kvar står det 27-19.

Straff
En missad straff

Vid 29-21 missar Skara ytterligare en straff.

Skaras målvakt gör mål: 30-22.

Matchen är slut.

En förlust för Skara HF. En förlust som imorgon kommer att kännas som en seger.

Skara HF har gjort en fantastisk resa. Man har visat att man är ett lag som kan vinna mot vilken motståndare som helst i SHL. Skara är oerhört stolta över sitt lag. Skara HF tog sig ända till två segrar i semifinalen. Man vann också publikens hjärta.