Skara Konstförening bjuder på fantastiska konstupplevelser!

Ett fullspäckat program för Skara Konstförening

Skara Konstförening fortsätter att vara en kulturell knutpunkt för lokalbefolkningen med sex konstutställningar årligen. Dessa konstnärliga upplevelseresor, tre på våren och tre på hösten, skapar en palett som omfattar olika uttryck och genrer. Hela verksamheten möjliggörs genom ett finansieringssystem bestående av medlemslotteri och utställningsprovision.

Det årliga medlemslotteriet, vars vinnare väljer konstverk under det efterföljande årsmötet, har just ägt rum i januari. Det är ett spännande tillfälle när konstälskare får chansen att ta hem en del av den rika konstsamlingen. Årets vinnare ser nu fram emot att förgylla sina hem med unika konstverk.

Skara konstförening
Ett härligt program för årets utställningar i Bladhska galleriet.

Föreningen rymmer omkring 300 medlemmar, varav cirka 20 är under 20 år gamla. Denna betydande andel unga medlemmar understryker föreningens engagemang för att stödja barn- och ungdomsverksamhet. Under 2022 lyfte man fram unga talanger genom en särskild ungdomsutställning under jubileumsfirandet av föreningens 80-årsjubileum. Man har också tex sponsrat barnteater.

Helene Andersson, en hängiven medlem sedan tio år tillbaka och en mångårig förtroendeperson som kassör och ordförande, delar sin passion för konstens roll i Skara. Hon poängterar det glädjefyllda engagemanget i att bidra till att Skaraborna har tillgång till högkvalitativ konst lokalt.

Årsmötena, som brukar vara välbesökta, skapar en plattform för medlemmar att påverka föreningens framtid och dela sina idéer. Det är en möjlighet att fördjupa sitt engagemang och samtidigt vara en del av det konstnärliga samhället.

Variation och kvalitet

Varje utställning sträcker sig över tre helger, vilket ger både variation och möjlighet för en bred publik att uppleva konstverken. Vårens program har redan lockat besökare till att beundra verk av konstnärerna Jan-Erik Svensson och Eva Ström Svensson.

Framtida utställningar kommer att presentera en fascinerande mångfald, från Råbäcksgruppen med Petra Gunnarsson, Thomas Kihlberg och Åsa Lindqvist till Carina Kösters impressionistiskt inspirerade måleri. Konstföreningen sträcker sig över olika konstnärliga uttryck, inklusive måleri, skulptur och installation.

Skara Konstförening är öppen för alla med en medlemsavgift på 200 kr per år, och ungdomar under 25 år kan delta för endast 100 kr. Det är ett prisvärt sätt att stödja och vara en del av den konstnärliga gemenskapen i Skara.

Verifierad av MonsterInsights