Stämningsfull julkonsert i Varnhems klosterkyrka

Stämningsfullt och välbesökt när det bjöds julkonsert i Varnhems klosterkyrka 

På aftonen den 21 december samlades en förväntansfull publik i en fullsatt Varnhems klosterkyrka för årets efterlängtade julkonsert. Klassiska psalmer och traditionsfylld körmusik fyllde kyrkan med finstämd julglädje.

Varnhems klosterkyrka, med sina anor från 1200-talet, är en historisk pärla som andas medeltida charm. Akustiken i kyrkorummet liksom den både andliga och vackra miljön bidrar till att ge julmusiken en extra mening.

Prästen Emanuel Carlsson överraskade publiken genom att bidra till konserten på nyckelharpa, vilket uppskattades.Enastående solistprestationer av Evelina Eklund kan nämnas särskilt. Många kände också att det var lite extra rätt att framföra en hyllning till den nyligen bortgångne Lasse Berghagen, genom en finstämd version av ”Dags att tända alla ljusen” .

Efter den omfattande rengöringen av Varnhems klosterkyrka gnistrar nu kyrkan ännu mer av tända ljus, och de vackra uråldriga färgerna glimmar i den uppfräschade miljön. Publiken fick verkligen uppleva en stämningsfull stund av julfrid i denna historiska kyrka, där musik och gemenskap förenades för att skapa en minnesvärd kväll i Varnhem.

Verifierad av MonsterInsights