Skara visar solidaritet med Ukraina på årsdagen.

Skara kommun kommer igen att visa solidaritet med Ukraina.

På lördag den 24 februari kommer Skara kommun att hedra minnet av Rysslands invasion av Ukraina genom att hissa den ukrainska flaggan. Detta initiativ syftar till att uttrycka solidaritet och stöd för den ukrainska befolkningen samt att försvara demokratiska värderingar.

– Vi har inga indikationer på att kriget i Ukraina är på väg att ta slut. På lördag har det pågått i två år och hundratusentals människor har fått sätta livet till i både strid och som civila offer. Vi vill ge vårt stöd till det ukrainska folket att fortsätta sin kamp för att kunna vara ett självständigt land, säger Gunilla Druve Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Skara kommun.

–  Varje år vi yttrar solidaritet med folket i Ukraina har antalet döda, sårade och plågade ökat. Den mänskliga sorgen och lidandet i det här får vi aldrig tystna kring. Krigsaggressioner, terrorism, brott mot folkrätten och mot de mänskliga rättigheterna måste alltid mötas med de demokratiska samhällenas fördömande. Jag är stolt över det stöd till Ukraina som kommer från Sverige, och tacksam över att vi människa till människa kan säga: din sak är min, säger Ylva Pettersson, oppositionsråd i Skara kommun.

Händelsen kommer att markeras genom att hissa den ukrainska flaggan tillsammans med den svenska flaggan klockan 9 på lördag morgon. På kvällen kommer vattentornet även att belysas i Ukrainas färger som ytterligare gest för Skara kommuns engagemang för att uppmärksamma och stödja Ukrainas kamp.

Verifierad av MonsterInsights