Sportlov för alla på Västergötlands museum

Med en mängd aktiviteter blir det sportlov för alla på Västergötlands museum. Stora och små barn är välkomna.

Under sportlovet behöver man inte vara en entusiast av skidåkning eller andra utomhussporter för att ha kul. Västergötlands museum har satt ihop en spännande vecka med aktiviteter både inomhus och utomhus för barn och ungdomar som är lediga från skolan.

Mellan tisdag 13 och söndag 18 februari är museet öppet för besökare i alla åldrar. Här är några av höjdpunkterna att se fram emot:

Historien om Sverige: Nyckeljakt! Efter den uppmärksammade TV-satsningen ”Historien om Sverige” har mysteriösa nyckelsymboler dykt upp på museet. Uppdraget är att hitta alla 17 nycklar, och för de som lyckas väntar ett pris i museets reception. En kostnadsfri aktivitet för barn i alla åldrar.

Tipsrunda: Spela nya Fornbyäventyret och svara på frågorna! Utforska Fornbyn med mobiltelefonen och gå på äventyr med gårdstomten Nils. Efter äventyret väntar en tipsrunda med frågor. Svara rätt och hämta ett pris i museets reception. Även denna aktivitet är kostnadsfri för barn i alla åldrar.

Grilla pinnbröd tillsammans med Fornbyns invånare Inled sportlovsveckan med en utomhusaktivitet där invånarna i Fornbyn bjuder in till gemensam pinnbrödsgrillning över öppen eld. Fri entré, men anmälan krävs.

Tidsorm och tidskapsel Följ med Tidsormen på en historisk resa från istid till nutid med dans, musik, forntidskläder och gosiga mjukisdjur. Skapa en tidskapsel och reflektera över nutidens särdrag. Aktiviteten är kostnadsfri och riktar sig till barn i åldern 6-12 år.

Familjevisning av hela museet Den 15 februari bjuder Västergötlands museum på en öppen familjevisning av hela museet. Här kan alla lära sig mer om museets funktion och utforska utställningarna, med fokus på skelett, sköldar och andra spännande föremål. Fri entré, passar särskilt bra för barn från sju år och uppåt, men alla intresserade är välkomna.

Spelhäng på museet Testa gamla retrospel från 1980- och 90-talen, gör pärlplattor och njut av en eftermiddag med spel, tävlingar och pyssel. Aktiviteten är kostnadsfri och riktar sig till barn i åldern 9-12 år. Det finns ett begränsat antal platser, så se till att boka i förväg.

Nu väntar en vecka fylld med roliga och lärorika aktiviteter på Västergötlands museum!

Verifierad av MonsterInsights