Syrendoft och sommarkänslor när djäknarna firade sin dag.

Skara fylldes under lördagen av förväntansfulla Skaradjäknar som firade Djäknedagen 2024.

På programmet fanns klassiker som sång från MV/DQ/OP, studentfilmerna från 1938,1968 och 2008, sång i Botan och supé på Stadshotellet.

Dagen inleddes med sång från Läroverkets trappa. Här meddelades det också att OP återuppstått vilket såklart gladde de närvarande.

Strax före 12.00 strömmade folk till kyrkan för att se årets stipendieutdelning och för att höra DQ och OP. Man sjöng klassiker som Kristallen den fina, Till Österland och Fjäriln vingad.

Stipendium från Ernst Carlssons fond och Uno Bohmans stipendium utdelades till de värdiga mottagarna.

Sedan kom det som de flesta ser som en av dagens höjdpunkter. Hela kyrkan fylls av sång när körerna tillsammans leder allsången och sjunger Hymn till Västgötland.

Eftermiddagen spenderades sedan på någon av restaurangerna som erbjud lunch. Sedan fanns flera aktiviteter. En favorit var Johan Hjerténs guidning ”Skolpersonligheter i Skara — från Wennerberg till Palestina – en skolvandring runt Stortorget”. Man besökte också MV-utställningen på Bladhska galleriet, Djäknestallet och Båtsmanshuset.

Vädret inbjöd till en stund på en uteservering eller till trevliga sammankomster i någons lummiga trädgård. Strax före 18.00 tågade MV följt av gamla studenter till Botan för traditionell sång och sedan tågade man till Stadshotellet dör kvällen avslutades med Supé. Uteserveringen var fylld av livsnjutande människor.

För den matintresserade redovisar vi avslutningsvis menyn:

Fördrink (mousserande vin)

Varmrätt : Fisk: Torskrygg med potatispuré, vitvinssås och rostade grönsaker Kött: Oxkind med potatispuré , rödvinssås samt picklad rödlök

Dessert : Italiensk chokladkaka med kolasås. Toppad med kaksmulor

Verifierad av MonsterInsights