Nu har brandmuseet sommaröppet!

Brandmuseet sommaröppet!

Efter en lång väntan har Brandmuseet i Skara äntligen återigen öppnat sina dörrar för sommaren. Onsdagen den 12 juni markerade andra gången museet välkomnade besökare denna säsong. Trots det ogynnsamma vädret var det några tappra entusiaster som trotsade regnet för att uppleva museets rika historia och unika utställningar.

Brandmuseet, som ligger centralt i Skara, är öppet varje onsdag under juni, juli och augusti, mellan klockan 17:00 och 19:00. Museet erbjuder en fascinerande inblick i brandkårens historia, med allt från antika brandbilar till historisk utrustning och dokumentation.

Brandmuseum
De två herrarna i dörren är från vänster Bengt Bernhardsson, till höger Göran Larsson.

Från och med den 26 juni kommer besökare även att kunna delta i guidade turer med den gamla brandbilen. Dessa turer ger en spännande och autentisk upplevelse av hur brandkåren arbetade förr i tiden, och är ett perfekt tillskott för både unga och gamla som är nyfikna på brandkårens historia.

För att göra besöket ännu trevligare erbjuder Skara Gille kaffe med dopp. Detta är en härlig avrundning på besöket, där besökare kan sitta ner, njuta av fika och reflektera över allt de sett och lärt sig.

”Vi är glada över att äntligen kunna välkomna besökare igen,” säger Ove Berlin . ”Trots det låga besöksantalet på grund av vädret är vi optimistiska och hoppas att fler kommer att besöka oss under de kommande veckorna.”

Verifierad av MonsterInsights