Toppnotering för Musikhjälpen!

Efter 144 timmar av gripande direktsändning i P3 och SVT Play avslutades årets Musikhjälpen på Stortorget i Växjö. Publiken, under ledning av programledarna Linnea Wikblad, Sofia Dalén och Oscar Zia, skapade en imponerande summa på 59,5 miljoner kr med 1 036 921 engagemang. Temat för insamlingen var ”Ingen ska behöva dö av hunger,” och det är den näst högsta summan i Musikhjälpens historia.

Klockan 20.40 på söndagskvällen befriades programledarna ur Musikhjälpen-buren efter en vecka fylld av insikter om årets tema, möten med engagerade gäster och magiska livespelningar. Kärlekens torg i Växjö pulserade av aktiviteter, och över hela landet deltog människor på olika sätt för att stödja insamlingen.

Simon Rosenqvist, projektledare på Sveriges Radio, uttryckte sin entusiasm över årets Musikhjälpen:

– Jag är helt tagen av årets Musikhjälpen. Engagemanget, värmen och energin har varit på topp sedan start. Det har känts som en enda lång festhelg!

Hela Växjö hyllades som en ”kärlekens stad,” och SVT:s projektledare Karl-Johan Paulsson noterade det överväldigande engagemanget från både lokalbefolkningen och besökare.

Radiohjälpen kommer nu att fördela de insamlade pengarna till platser där behovet är mest akut. Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen, säger:

– Vi är så tacksamma för förtroendet att omvandla allmänhetens gåvor till projekt som lindrar hungersnöden och räddar liv hos civilbefolkningen på de allra värsta platserna i världen. Vi har redan ansökningar för stöd till bland annat Etiopien, Gaza, Jemen och Sydsudan.

Årets Musikhjälpen noterade också rekordmånga digitala insamlingsbössor, och totalt deltog en imponerande mängd på 1 036 921 engagemang från privatpersoner, organisationer, företag, artister och kända personer.

 

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Verifierad av MonsterInsights