Ungdomsfestival till Skara

En ungdomsfestival kommer till Skara tack vare ungdomarnas eget arbete.

 

Ungdomsfestivaler sätter prägel på Skara denna vår, med två spännande evenemang planerade under UKM-konceptet – Ung Kultur Möts. Först ut är en lokal UKM-festival som kommer att äga rum på Stureplan den 6 april och locka ungdomar från Skara och dess omnejd. Festivalen kommer att fylla hela huset med en rad aktiviteter, inklusive musikframträdanden, dans och teater, samt en konstutställning. Detta ger deltagarna en möjlighet att visa upp sin kreativitet och talang, med chansen att gå vidare till den stora regionsfestivalen som planeras till den 10-11 maj på Katedralskolan.

Regionsfestivalen, som lockar ungefär 200 ungdomar från olika lokala UKM-arrangemang i regionen, kommer att vara en tvådagars fest fylld med uppträdanden och utställningar. Förutom detta kommer det även att finnas workshops och öppen scen för att ge ungdomarna möjlighet att delta och utforska olika konstformer.

UKM-konceptet bygger på att ungdomarna själva planerar och genomför evenemangen, och detta är inget undantag för Skaras arrangörsgrupp. Med stöd från medarbetare på Stureplan, Kultur- och fritidsförvaltningen och UKM-organisationen, tar ungdomarna ledningen och driver projektet framåt.

Gulliver Wannberg, en av medlemmarna i arrangörsgruppen för regionsfestivalen, betonar vikten av att visa upp framtidens unga kultur och uttrycker sin glädje över att festivalen kommer till Skara, en stad med en rik kulturhistoria. För honom och de andra ungdomarna är UKM en möjlighet att utveckla inte bara sina konstnärliga färdigheter utan även sin förmåga att ta ansvar och samarbeta.

 

Foto: Regionsfestivvalen planeras av en arrangörsgrupp bestående av från vänster: Irma Almqvist, Gulliver Wannberg, Michaela Sandberg, Vera Westberg och Freja Elmgren. Saknas på bilden gör Harald Grann och Raowf. Fotograf: Skara kommun/press

Verifierad av MonsterInsights