Vinst! Nu är det slagläge för Skara HF!

Skara kämpar till sig en avgörande femte match i kvartsfinalserien mot H65 Höör

Det har varit en dramatisk resa för Skara i kvartsfinalserien mot H65 Höör, och nu närmar sig en avgörande femte match. Efter en stökig start för de lilaklädda, med två utvisningar inklusive ett felaktigt byte, lyckades de ändå vinna utvisningsperioden med 1–0. Enastående prestationer av Isabella Mouratidou och Aldis Heimisdottir satte tonen för Skara, som trots missade straffkast lyckades ta ledningen med 13–9.

Men H65 Höör gav inte upp så lätt och kämpade sig tillbaka till 13–12 med chans att kvittera. Skara svarade dock genom att göra viktiga mål precis innan pausen, bland annat genom Aldis Heimisdottir som satte bollen i tom bur från egen planhalva. Andra halvlek började med att Skara tog tag i taktpinnen och ledde med hela 25–17 bara tio minuter in i halvleken. Slutresultatet blev till slut 31–25 till Skara, inför en publik på 623 personer i Idrottshallen.

Med en styrkevisning som denna inför den femte och avgörande matchen, är Skara redo att möta H65 Höör på nytt på måndag, denna gång i Höör. Vinnaren av den matchen står sedan inför den tuffa utmaningen att möta Sävehof i semifinalen.