Årets UF mässa Skaraborg

Framtidens entreprenörer samlas när årets UF mässa går av stapeln.

På fredagen den 22:a mars kommer över 150 UF-företag att samlas för årets regionala UF-mässa på Sparbanken Arena i Lidköping. Mässan, som är öppen för allmänheten, kommer att vara tillgänglig från klockan 11:00 till 17:00 och det är fri entré för besökare.

Denna händelse kommer att vara en möjlighet för elevföretag från nästan alla gymnasieskolor i Skaraborg att visa upp sina projekt och konkurrera i olika kategorier, inklusive årets UF-företag, årets mest hållbara företag, årets sociala innovation, årets produkt, och årets tjänst, bland annat. Vinnarna i varje kategori kommer att gå vidare till UF-SM som kommer att äga rum den 16:e och 17:e maj på Älvsjömässan i Stockholm.

UF, eller Ung Företagsamhet, är en etablerad utbildningsform som syftar till att inspirera skolelever att våga driva sina idéer och företag. I Sverige har UF funnits sedan början av 1980-talet och har hittills utbildat cirka en halv miljon elever. Katedralskolan i Skara har länge varit en av de ledande UF-skolorna i Skaraborg, och UF-läraren Katarina Dahl är nu nominerad till Årets UF-lärare. Även andra skolor i Skara har på senare tid satsat hårt på UF, inklusive de två naturbruksskolorna Axevalla och Uddetorp, som tillsammans deltar med ett 20-tal företag.

UF
Beännebacken UF från Katedralskolan 23

Samtidigt som UF-mässan äger rum, kommer även en Framtidsmässa att arrangeras. Detta kommer att vara en mötesplats mellan företag, elever och allmänhet med ett trettiotal utställande företag från hela Skaraborg.

Foton: UF/press

Verifierad av MonsterInsights