Bildextra: Skara HF förlorade i slutsekunderna!

Skara HF föll knappt mot Sävehof i dramatisk semifinalmatch

I en fullsatt hall i Skara ägde den andra semifinalmatchen mellan Skara HF och Sävehof rum ikväll, och stämningen var på topp. Matchen lockade en imponerande hemmapublik och till slut tvingades många besvikna Skara-fans vända hem när hallen nådde sin fulla kapacitet och det blev lapp på luckan!

Skara HF inledde matchen med en skakig start, och det blev tydligt att laget saknade Sara Johansson i 100 procentig form vilket påverkade flera fasta situationer. Trots en svår inledning där de hamnade i ett sex måls underläge lyckades laget vända spelet, precis som de gjorde i föregående match, och gick till paus med endast två måls underläge.

Under andra halvlek imponerade Johanna Sigurdadottir med flera starka mål, men tyvärr drabbades även Skara av några tekniska misstag som öppnade upp för motståndarna. Trots en stark halvlek av Melanie Felber, som också utnämndes till matchens spelare för Skara HF, lyckades laget inte hålla emot tillräckligt. Några riktigt snygga målvaktsräddningar höll dock matchen tight.

Med endast 40 sekunder kvar av matchen låg Skara HF under med ett mål och hade bollen i sin ägo. Efter en timeout misslyckades de att utnyttja chansen, och Sävehof kunde sedan kontra och säkra segern med 26-24.

Det var en kväll fylld av spänning och dramatik, där Skara HF visade prov på en imponerande kämpaglöd trots de missade möjligheterna. Lite stördes spelet av avbrott för tekniska problem med mörkläggningen men i andra halvlek visade laget att segern är inom räckhåll, och den kommande matchen borta i Partille förväntas bli en rysare för båda lagen. Fansen kan förvänta sig en fortsatt spännande semifinalserie där Skara HF är fast beslutna att kämpa till sista stund för en plats i finalen.