Bildextra: Årets förstamajtåg gick genom Skara

Årets förstamajtåg var en sammanslagning Skara och Götene för att samla kraft.

Idag gick årets Förstamajtåg av stapeln i Skara med närvaro från både Götene och Skara. Efter en kort marsch genom Skara centrum på sådär hundra meter, hade arrangörerna lockat en skara åhörare som hade gott om utrymme på Djäkneplatsen.

Tält och bord hade ställts upp vid Djäkneplatsen där den socialdemokratiska riksdagsledamoten Olle Thorell höll ett  tal från scenen. Publiken bestod till huvuddelen av medlemmar i arbetarekommunen. Orkestern spelade och hjälpte de ca hundra deltagarna, inklusive representanter från Götene, att hålla takten i tåget.

Förstamaj
Frans Persic, ordförande i kultur och fritidsnämnden samt Anna Helgesson ordförande i barn och utbildningsnämnden ledde tåget.

I täten av tåget syntes Anna Helgesson och Frans Persic, vilka ledde vägen genom Skara centrum. Det strålande vädret bidrog till en glad atmosfär och skapade en perfekt miljö för att fira arbetarrörelsens dag.

LO visade sitt stöd genom att sluta upp och delta i tåget. Deras närvaro syftade till att förstärka budskapet om solidaritet och gemenskap.

Verifierad av MonsterInsights