Bildextra: Besöksrekord på Kosläpp!

Årets kosläpp på Naturbruksskolan Uddetorp lockade rekordpublik i det härliga vårvädret.

Idag på Uddetorp, en Naturbruksskola som firar 140 år, samlades människor för att bevittna en tradition som aldrig tappar sin charm – kosläppet. Medan solen kastade sina varma strålar över det gröna landskapet, fylldes atmosfären av förväntan och glädje. Samuel Björk, en av deltagarna, konstaterade entusiastiskt att det antagligen sattes ett publikrekord i år, vilket bara bekräftar evenemangets popularitet och dess plats i lokalbefolkningens hjärtan.

Men kosläppet handlade inte bara om att se korna dansa ut på grönbete. Det var också en hyllning till det hårda arbete som bedrivs på gården året runt.

En av dagens höjdpunkter var det spännande loppet där Jerseykon Mona tog ledningen direkt från start och segrade ohotat. Publiken jublade och applåderade när de såg den majestätiska skönheten springa över ängarna.

Atmosfären var fylld av vårglädje och de många barnen som närvarade verkade njuta lika mycket av vårvärmen och grönskan som korna. Arrangörerna hade som vanligt lyckats skapa ett utmärkt evenemang, som bjöd på både tradition och underhållning för alla åldrar.

Efteråt kunde besökarna njuta av en välförtjänt paus med nybakade bullar, svalkande mjölk och förfriskande glass. Det var en perfekt avslutning på en dag fylld av glädje och härliga minnen.

Kosläppet på Uddetorp är inte bara en årlig händelse, det är en tradition som för vidare det bästa av landsbygdens charm och gemenskap samtidigt som den väcker respekt för det arbete som ligger bakom svenskt lantbruk och god djurhållning. Och idag, som alltid, visade det sig vara en dag att minnas för alla som deltog.

Verifierad av MonsterInsights