Bildextra: OP och MV på Åke Bonniers sista biskopsuppvaktning!

Stor uppslutning vid årlig Biskopsuppvaktning: OP återuppstår när Åke Bonnier tar farväl.

 

Idag, den 1 maj, samlades en förväntansfull publik för den årliga biskopsuppvaktningen, och glädjen var påtaglig när de framträdande i procession intog scenen framför biskopsgården. Med strålande solsken som ackompanjemang markerades detta tillfälle som extra högtidligt då det också innebar biskop Åke Bonniers sista framträdande i denna ceremoniella roll.

Bland de närvarande hördes glada röster och förväntan inför de kommande sånginslagen. Anföraren för dagen Hugo Snögren delade med sig av entusiasmen inför evenemanget:

– Känns verkligen bra att komma igång ! Vi har laddat hela våren!” Idag ska vi sjunga ”Vårsång” och ”Kung Oscars valspråk” och nu är det dags för Skara att börja lyssna på oss i Botan, imorgon klockan 20:00 och därefter varje tisdag och torsdag när vi har våra majsjungningar.

Inför den första sånginsatsen från ett återuppståndet OP , Octo Puellæ, delade deltagarna med sig av sina tankar och känslor.

Elvira Stenberg uttryckte sin uppskattning för den lärorika upplevelsen medan andra som Ida och Elwira Eriksson framhöll glädjen över att få sjunga tillsammans med körmedlemmarna från både Katedral och Olinsgymnasiet . Många i publiken uttryckte en väldigt stor glädje över att just den uppskattade flickkören återuppstått.

Katedralskolans tidigare rektor Marianne Perserius tycker att det är självklart att försöka vara med på biskopsuppvaktningen.
– Det här är verkligen en skaratradition!

Under den ceremoniella delen av evenemanget fick publiken höra tal från olika deltagare. Katedralskolans Talman reflekterade över vikten av att upprätthålla traditionerna och tackade för engagemanget. Biskopen själv tog till orda och delade med sig av sina tankar och reflektioner. Han betonade vikten av att agera för att adressera globala utmaningar som kriget i Ukraina, problemen i Mellanöstern, fattigdom, sjukdomar, svält och det akuta klimatnödläget. Han uppmanade alla att ta ansvar och agera för att göra världen till en bättre plats.

I sitt avskedstal till de uppvaktande eleverna efter 12 år som biskop hyllade Åke Bonnier traditionen och tackade de närvarande samt de som hjälpt till att göra denna dag möjlig, inklusive MV, OP och talman. Han överlämnade stafettpinnen till nästa biskopspar och avslutade med ett varmt tack till alla för deras engagemang och stöd genom åren.

Det var en ceremoni fylld av gemenskap, tradition och reflektion över världens tillstånd och vårt ansvar gentemot den. Evenemanget avslutades med en känsla av hopp inför framtiden och en önskan om att traditionen fortsätter att leva vidare i åren som kommer.

Verifierad av MonsterInsights