Bildextra: Skara manskör sjöng in våren

 

Efterlängtad vårstämning vid Kråks Värdshus: Skara manskör sjöng in våren på Valborg.

I den traditionsenliga och hjärtvärmande ceremonin vid Kråks Värdshus samlades invånare från när och fjärran för att välkomna vårens ankomst. Under den sköna aftonsolen, som äntligen bjöd på den värme alla längtat efter, sjöng Skara manskör med en glädje som smittade av sig på alla närvarande. Det var uppenbart att alla längtat efter att se vintern rasa och njuta av att majsolen ler.

Prästen Per Larsson höll ett uppskattat tal som berörde alla sinnen och själar. Han talade om lärkornas drillande sånger, sippornas försiktiga blomstring och tranornas trumpetande ankomst, och betonade hur dessa tecken på vårens ankomst fyllde våra hjärtan med hopp och förväntan.

”Snön från påsken är borta,” påminde Larsson publiken, och lade till att nu är tiden inne för att omfamna det nya och ge plats åt vårens spirande liv. Han nämnde också de eldar som tändes för att skapa gemenskap och värme, men med en underton av försiktighet på grund av EU-förordningar.

”Fika ute och möbler som sätts fram är symboler för vår längtan efter ljus och värme,” fortsatte Larsson, och underströk vikten av gemenskap och delande i dessa tider av förnyelse och förändring.

Skara manskörs sång fyllde luften och svepte bort de sista resterna av vintern, och med varje ton steg hoppet om en ljusare framtid. Vårhoppet är starkt, men det delas även av hoppet om att det frusna krigets tid ska vara förbi. Med varje sång och varje steg in i den nya säsongen tar samhället ett steg närmare fred och försoning var budskapet.

Vid Kråks Värdshus blev vårens ankomst inte bara ett firande av den gröna naturens återkomst, utan också en påminnelse om människans förmåga att övervinna prövningar och omfamna förändringen med öppna armar.

Verifierad av MonsterInsights