Fiskmysterium i Skara

En privatperson hittade en stor död fisk i centrala Skara. Ett riktigt fiskmysterium.

En uppmärksam medborgare gjorde en överraskande upptäckt vid den gamla bron nedanför Biskopsgården längs Malmgatan på söndagen.  En stor fisk, uppskattad till att vara mellan 40-50 cm lång, låg livlös på en gren i vattenkanten. Den förbipasserande kunde inte annat än undra över hur fisken hamnat där och kontaktade genast kommunen för att rapportera in fyndet och förhoppningsvis få några svar.

Fisk
Fisken låg i vattenkanten.

”Fisken är ändå väldigt stor! Jag uppskattar längden till 40-50 cm. Jag kolla på platsen igår men då fanns det inte någon fisken kvar. Jag kan inte från bilderna se vad som lett till att fisken dött, men eftersom det bara verkar handla om en enstaka så tyder det mesta på att den dött av naturliga orsaker. Hade varit något utsläpp så hade det varit fler döda fiskar. Jag kolla även idag innan jobbet på ett par platser utefter Dofsan och hitta som tur var inga fler döda fiskar,” berättar den uppmärksamme medborgaren i kontakten med kommunen.

Kommunen tog ärendet på allvar och bekräftade mottagandet av rapporten. Via mail tackades personen för att ha dokumenterat och rapporterat in observationen.

”Du ska ha tack för att du dokumenterade och rapporterade in din observation, det uppskattar vi verkligen!” skrev kommunen i sitt svar till medborgaren.

Det visade det sig att en kommunanställd under måndagen redan hade upptäckt fisken och identifierat den som en karp. Personen hade då avlägsnat fisken för att undvika förruttnelse. Mysteriet kunde därmed inte undersökas vidare.

Foto: Privat

Verifierad av MonsterInsights