Högt tryck på Rödjorna

Nu städas det i garage, sommarstugor och och trädgårdar, vilket märks på trycket på Rödjorna.

Skaras kamp för utökade möjligheter att hantera sopor och återvinning får en boost när kommunen planerar att möjliggöra minst två nya återvinningscentraler. Detta beslut kommer efter att Thomas Karlsson (M) från kommunstyrelsen tryckte på för förändring. Ett beslut som framstår som extra viktigt när nu vårens högtryck på Rödjorna inleds.

Karlsson betonade vikten av att göra det enkelt för människor att lämna sopor på rätt ställen för att undvika att de dumpas felaktigt. Han pekade också på behovet av mer utrymme för återanvändning.

– Med många som städar sina garage och trädgårdar ser vi att den befintliga centralen inte klarar trycket.  säger Karlsson. Det blir väldigt tydligt att det var viktigt för Skara att vi fick till ändringen, eftersom ursprungsförslaget bara var att ta fram planer för en ny central.

Kommunstyrelsen, efter att ha lyssnat på Karlssons argument, beslutade att gå vidare med planen att skapa nya återvinningsmöjligheter i staden.

För den som nu vill hantera avfall på Rödjorna rekommenderas att välja tider mitt på dagen om möjligheten finns, eller att planera sitt besök med goda tidsmarginaler.

Verifierad av MonsterInsights