Skara kommun köpte ”jultomtekarta” för 16 000kr

Räkningen blev över 16 000kr när Skara kommun anlitade en inredningsarkitekt för att göra upp en karta över vilket julpynt som var lämpligt till Teglagården, och var det skulle placeras.

Inför julen 2023 upphandlade Skara kommun av en inredningsarkitekt framtagandet av ett material ”Jul på Teglagården ” som visar vilket julpynt som ska köpas in för att användas på Teglagården. Med planskisser visas sedan exakt var pyntet ska placeras.

Det finns inga beslut eller skriftliga underlag på hur det specifika uppdraget har givits. Underlag från inredningsarkitekten visar dock att man fått uppdraget att ta fram förslag på inredning. Uppdraget omfattade 350 000kr för framtagande av förslag. Av detta var ”tomtekartan” ett exempel som alltså omfattade 18 arbetstimmar à 890kr

Personal på Teglagården har berättat för Skara idag att försök att pynta med tex de boendes egna tomtar stoppades, eftersom tomtekartan skulle följas.

– Jäkligt tråkigt att vi inte fick sätta lite hemtrevlig prägel eller ta initiativ ihop med de boende, säger en anställd. Att sen höra att man ska effektivisera bemanning när man går back 19 miljoner gör ju verkligen att man börjar fundera över hur man tänker när man prioriterar saker som den här tomtekartan. Och hur mycket annat sånt läggs det pengar på? 16 000 är ungefär vad en del av oss får ut i månadslön!

Skara idag frågade oppositionsråd Ylva Pettersson om hon som tidigare ordförande i styrgruppen för Teglagården kände igen uppdraget.

– Jag hade ingen aning om vad detta var, utan har fått begära ut handlingar för att försöka förstå bakgrunden till ärendet ni lyfter, meddelar Pettersson. Det finns inga politiska beslut om någon tomtekarta eller liknande.

Inköp av det julpynt som Jul på Teglagården specificerar ska användas ingår inte i priset utan tillkom.

– Vi hade massor med julpynt på Vallehemmet men ingen vet var det finns. Vi gissar att det kastats bort, säger en medarbetare. Så mycket för alla fina ord om återbruk!

 

Foto: Del av allmän handling/ Skara kommun.

Verifierad av MonsterInsights