Välbesökt ”antikrunda” på Stadshotellet

Stort intresse när Stadshotellet i Skara bjöd in till värderingsträff med Stockholms auktionsverk

Idag öppnade Skara Stadshotell upp för en spännande händelse när Stockholms Auktionsverk besökte staden för att utforska gömda skatter och bedöma värdefulla föremål. Mellan klockan 11 och 14 strömmade entusiaster in för att få sina ägodelar granskade av platschefen Erik Bilén och värderaren Jakob Kvart.

Antik
Experterna fick fullt upp i Skara

Inlämning och värdering pågår inför vårens auktioner, och teamet från Stockholms Auktionsverk söker efter högklassig konst, antikviteter, designmöbler, smycken och mycket mer. Besökarna hade möjligheten att få sina föremål bedömda av experter och lära sig mer om deras eventuella historiska eller ekonomiska värde. Konceptet har blivit välkänt och populärt utifrån TV:s älskade långkörare Antikrundan.

Platschef Erik Bilén och värderare Jakob Kvart stod redo att guida varje besökare genom denna unika möjlighet. Intresset var stort, med hela 50 nummerlappar som delades ut till de förväntansfulla deltagarna. Människor kom fullastade med en mängd olika föremål, och det var tydligt att antikviteter, design och konst har en speciell plats i skarabornas hjärtan.

Antik
50 nummerlappar till kön visar på det stora intresset

Evenemanget blev en samlingspunkt för lokalinvånare och samlare som ville utforska och dela sina ägodelar med experterna. Tavlor var särskilt populära att få värderade.

– Kul att man gör såna här saker i vår stad! Och att många Skarabor nappar och kommer dit, säger besökaren Lotta.

Verifierad av MonsterInsights