Vargjakten kan återupptas!

Länsstyrelsen i Västra Götaland är klara med DNA analyserna och har nu fattat beslut om licensjaktens fortsättning.

Efter noggranna DNA-analyser kan licensjakten på varg i Västra Götalands län nu återupptas meddelar Länsstyrelsen. Resultaten av analyserna visar att två vargar, tillhörande Ripelångenreviret, fortfarande befinner sig i jaktområdet. Dessa två unga vargar identifierades genom skott under jaktens första dag den 2 januari.

Fyra vargar fälldes under den initiala jakten, och de genomförda DNA-analyserna avslöjade att de två unga vargarna var en del av Ripelångenreviret. De två vuxna vargarna, födda 2021, visade dock på en koppling till Brängenreviret, beläget mellan Ulricehamn och Mullsjö.

Länsstyrelsens beslut innefattar nu totalt sex vargar, och jakten efter de återstående två vargarna i Ripelångenreviret kommer pågå fram till den 15 februari. Alternativt avslutas jakten om Länsstyrelsen beslutar så innan dess. Informationen är central för att säkerställa en ansvarsfull och effektiv hantering av vargstammen i regionen.

Dessvärre har medlemmar av LRF lyft att risken finns att de jägare och hundar som organiserat allt praktiskt för att delta i jakten förra veckan inte kommer kunna lösa medverkan efter förseningen.

Verifierad av MonsterInsights