Västergötlands museum bjuder in till Byggnadsvår(d)

Fokus på Byggnadsvård: Västergötlands museum bjuder in till vårprogram

Våren är en tid för förnyelse och uppfräschning, och inget känns mer lockande än att påbörja nya byggnadsprojekt. För att inspirera till hållbara och historiskt riktiga initiativ inom byggnadsvård, presenterar Västergötlands museum sitt vårprogram under temat ”ByggnadsVår”.

Museet bjuder in till en rad aktiviteter under våren, inklusive föreläsningar, workshops, visningar och temadagar. Programmet, som sträcker sig från början av april till slutet av maj, är utformat för att ge deltagarna kunskap och inspiration kring olika aspekter av byggnadsvård.

En av höjdpunkterna är föreläsningen ”Mer än bara färg och mönster – En översikt över svenska tapeter genom tiderna” den 3 april kl. 18.00. Här ges en översikt över tapeternas historia och betydelse för inredning genom tiderna.

För de som är intresserade av att utforska museets utomhusmiljö erbjuds öppna visningar av Fornbyn, med fokus på byggnadsvård, den 4 och 11 april samt den 16 maj.

Ett annat spännande inslag är föredraget ”Smide – Dåtid, nutid och framtid” den 10 april kl. 18.00, där konstsmidesmästare Therese Engdahl delar med sig av sin kunskap om smidets roll inom byggnadsvård.

Temadagen om kvarnar den 26 april kl. 9.30–15.00 är också värd att notera, där föredrag och aktiviteter fokuserar på historien bakom dessa viktiga strukturer.

Programmet innehåller också en växtauktion i Fornbyn den 22 maj kl. 18.30, arrangerad av Skara Trädgårdsförening.

Med detta omfattande vårprogram hoppas Västergötlands museum att inspirera både hemmafixare och entusiaster inom byggnadsvård att utforska och bevara det historiska arvet på ett hållbart sätt

Verifierad av MonsterInsights