Årets tomteparad blev en succé i ”Julstaden Skara”!

När mörkret sänker sig över Skara, blir staden upplyst av lyktor och marknadsstånd som sprider ut sig mellan Lions julgranar och under eftermiddagen strömmar besökarna till för att njuta av julstämningen och i förväntan inför årets tomteparad som ska ringla genom gatorna. Hundratals åskådare samlas längs trottoarerna för att se spektaklet.

Handlarna i staden har lyft  upp julstämningen genom att dekorera sina skyltfönster till besökarnas glädje. Butikerna är som juliga konstverk, fulla av julsaker och lysande lampor. UF företagens marknadsstånd i anslutning till paradvägen erbjuder handgjorda produkter och innovativa julklappsalternativ.

”Julstaden Skara” får en extra touch när de upplysta skyltfönstren ger en  dos av festlig atmosfär längs gatorna. Fotoklubbens konstnärliga kalender fungerar som ett utomhuskonstgalleri som fångar ögonblick av vintermagi i flera butiker.

Domkyrkans upplysta spiror ger en imponerande vy när tomteparaden når kyrkan. Åskådarna tar in synen av de majestätiska spirorna som sträcker sig mot himlen, och det blir en andaktsfull stund mitt i julruschen.

Intill granarna rullar den antika brandbilen med blinkande ljus över snötäckta gator, ett återkommande och uppskattat inslag. Tomteparaden blir som en blandning av tradition och nutid, spridande värme och julglädje i Skara.

Varje steg i paraden blir en påminnelse om ljusare dagar och gemenskapens styrka under julen.

Verifierad av MonsterInsights